Vår tolkning av Stormningen av Normandie

 

 

Historia Dagen D

Den 6 juni 1944 lyckades de allierade västmakterna landstiga i Normandie i norra Frankrike. Invasionen som gick under beteckningen ”D-dagen” är den största landstigningsoperation som gjorts i historien. Landstigningen i Normandie innebar att de allierade i fortsättningen kunde angripa Tyskland från två håll vilket beseglade Nazitysklands öde och förkortade andra världskriget.

 

Läs mer om Dagen D här!

Vår Tolkning

Drygt 70 år efter de aktuella händelserna började vi verkställa vår idé om att simulera Stormningen av Normandie. Vår tolkning är betydligt mer färgglad & glädjefylld än de historiska händelserna, det är en fritolkning med avsevärt mycket mer gräs än vatten. Vi utgår ifrån grundkonceptet där det anfallande laget börjar i landstigningsbåtar och försvarade laget i sina befästningar ”längs kusten”. Målet för det anfallande laget är att ta sig upp för den tungt bevakade stranden och in i staden, väl i staden är målet att ta sig upp i rådhuset för att signalera att staden är under belägring.

Vi mäter hur lång tid det tar för anfallande laget att belägra staden & därefter går turen över och lagen byter plats, kan det ena laget slå det andra lagets tid?

 

Vad är er taktik?

“The most important thing I learned is that soldiers watch what their leaders do. You can give them classes and lecture them forever, but it is your personal example they will follow.”
– General Colin Powell

Har du vad som krävs för att leda dina styrkor i Stormningen av Normandie? Kan du inspirera dina medspelare till att omsätta din taktik till verklighet?

Stormningen av Normandie - Kyckling paintball