Vår tolkning av Stormningen av Normandie

 

 

Historia Dagen D

Den 6 juni 1944 lyckades de allierade västmakterna landstiga i Normandie i norra Frankrike. Invasionen som gick under beteckningen ”D-dagen” är den största landstigningsoperation som gjorts i historien. Landstigningen i Normandie innebar att de allierade i fortsättningen kunde angripa Tyskland från två håll vilket beseglade Nazitysklands öde och förkortade andra världskriget.

 

Vår Tolkning

Drygt 70 år efter de aktuella händelserna började vi verkställa vår idé om att simulera Stormningen av Normandie. Vår tolkning är betydligt mer färgglad & glädjefylld än de historiska händelserna, det är en fritolkning med avsevärt mycket mer gräs än vatten. Vi utgår ifrån grundkonceptet där det anfallande laget börjar i landstigningsbåtar och försvarade laget i sina befästningar ”längs kusten”. Målet för det anfallande laget är att ta sig upp för den tungt bevakade stranden och in i staden, väl i staden är målet att ta sig upp i rådhuset för att signalera att staden är under belägring.

Vi mäter hur lång tid det tar för anfallande laget att belägra staden & därefter går turen över och lagen byter plats, kan det ena laget slå det andra lagets tid?

 

Vad är er taktik?

“The most important thing I learned is that soldiers watch what their leaders do. You can give them classes and lecture them forever, but it is your personal example they will follow.”
– General Colin Powell

Har du vad som krävs för att leda dina styrkor i Stormningen av Normandie? Kan du inspirera dina medspelare till att omsätta din taktik till verklighet?

Stormningen av Normandie - Kyckling paintball