ANMÄL DITT LAG NU TILL NPC 2023

Nordens snabbast växande paintballturnering Nordic Paintball Championship.

Nordic Paintball Championship – förkortat NPC – lanseras i samarbete med en utav världens största paintball-varumärken, Anthrax Paintball. Tävlingen är ett led i vårt systematiska arbete kring att få tävlingssporten att växa i Sverige & hela Skandinavien. För att fler lag skall få möjlighet att formas, tävla & utvecklas krävs en strukturerad tävlingsscen att göra detta på – vi vill göra den möjlig. NPC är ett frö vi tillsammans med Anthrax Paintball sådde under säsongen 2018 & kommer under årens gång att växa i den takt lagen vill att den skall göra. Nordic Paintball Championship skapades för att få en ny stabil grund för nordisk paintball att växa. Vi vill värna om att skapa en bredd med fler nya lag som bildas & vara avstampet i deras tävlingskarriär. Vi vill också vara en plattform där spetsen av nordisk paintball kan hitta talanger, såväl som ge speltid åt hela sin rooster. För att paintball skall växa i Norden behöver vi bredd- & elit, formatet med A & B slutspel i NPC gör att unga lag kan få prova sin styrka mot bättre lag samtidigt som de är garanterade matchtid oavsett resultat. Erfarna lag får samtidigt möjlighet att lufta hela sin trupp samtidigt som man får bra motstånd i A-slutspelet. Igenom att inte låsa lag i divisioner ger vi även möjlighet för success stories när lag som överraskar kan gå hela vägen.

Nordic Paintball Championship spelas i en samlad division, nybörjare kan möta proffs. Lagen delas slumpmässigt in i två lika stora grupper där alla får möta alla. När samtliga gruppspelsmatcher är färdigspelade går den översta halvan i varje grupp vidare till A-Slutspel och den undre halvan till B- Slutspel. Matcherna spelas i block där två matcher pågår parallellt – varannan poäng. Samma regelverk i gruppspel som slutspel.

Anmälningsavgiften till varje deltävling är 1000kr per lag / deltävling. Begränsat antal platser – först till kvarn. Sista anmälningsdag är 2 veckor innan tävlingsstart. Anmälan är bindande och anmälningsavgiften betalas ej tillbaka.

Boll: Endast BoS (Buy-On-Site). 

Förutsättningar: Pågrund av rådande pandemi utvärderar vi och kommunicerar med ansvariga myndigheter huruvida tävlingarna kan genomföras vecka för vecka. Alla anmälda lag kommer att informeras löpande om förändringar i upplägget görs. För att tävlingarna skall genomföras krävs det minst 6 deltagande lag per deltävling.

Nordic Paintball Championship 2022

POWERED BY

Med allra största respekt för ranking och divisioner är vår tro att sporten gynnas av att samtliga får kämpa för sin plats varje gång & fokus måste läggas på att alla skall få spela så mycket som möjligt – därav en samlad division med A & B slutspel. Vad vore mer inspirerande än att få möta lag från högre divisioner & försöka visa vad man kan? Kanske kan en uppstickare ta sig in i A slutspelet – där ändå de bästa lagen kommer att göra upp med varandra?

ANMÄL DITT LAG TILL NORDIC PAINTBALL CHAMPIONSHIP