Spela legendariska Artifact Millenium

 

Vad är Artifact Millenium

Under ett par år spelades den största Europeiska Speedball-tävlingen – Millenium Series på en uppsättning värn där centrum av spelplanen bestod av det det signifikativa M:et i mitten. Detta blev sedermera en utav de populäraste uppsättningarna av värn som serien spelats på och vi har bevarat den, därför erbjuder vi nu våra besökare möjligheten att ge sig ut och återuppleva samma adrenalin som gjort att tusentals tävlingsspelare både skrikit ut i glädje efter en vinst och mängder av tårar fällts när det inte gått deras väg.

Tävlings-paintball, i folkmun kallat Speedball, är en av flera varianter på hur man kan spela paintball. I begynnelsen av paintballens historia träffades hobbyspelare på banor konstruerade i en mängd olika former, det kunde vara i skogen, på ett fält eller vart som helst egentligen. Genom decennierna som gått sedan dess har paintballen blivit allt med uppdelat och de som gillar att klä sig i camouflage kläder och ”leka krig” träffas i skogen, på avancerade banor – uppbyggda stadsmiljöer. De som brinner för den intensiva Speedballen spelar på en yta bestående av uppblåsbara värn, utplacerade identiskt på varsin planhalva av spelplanen & tävlar med högteknologiska markörer som avlossar över 10 bollar i sekunden.

Speedballen är den sport som är mest lik andra idrotter, den har till och med varit nära att vara med i Olympiska spelen. Charmen med speedballen är att den skapades för att skapa ett bättre format för konkurrenskraftig paintball där varje lag kunde träna på samma ”layout” där värnen är likadana och utplacerade på samma sätt oavsett vilken anläggning man besöker i världen. Detta möjliggjorde att man faktiskt kunde i början på 1980 talet dra igång professionella ligor och turneringar. Idag är Speedballen en utav de största extremsporterna i världen och precis som hockeyn har NHL, amerikansk fotboll har NFL så har speedballen sin motsvarighet NXL i USA. I Sverige & Europa är speedballen i ständig utveckling, idag görs stora satsningar på att visa upp sporten på ett annat sätt för att folk skall få nys om den och de flesta större tävlingar TV-sänds. I Sverige finns där flera hundra lag speedball-lag och många tränar lika mycket och intensivt som de vanligaste idrotterna som t.ex fotboll & ishockey. Varje dag hör vi ifrån nya unga & äldre som vill prova på sporten, naturligtvis är ni mer än välkomna att höra av er så introducerar vi er. Vårt officiella tävlingslag på Höllviken Paintball Arena är HPA Mad Kings.

Edmonton Impact vs. Houston Heat

Millennium CPL Finals

Av sekretessskäl behöver YouTube din tillåtelse för att laddas. För mer information, se våra Allmänna villkor.
Jag godkänner

L2 Play Paintball with HPA Mad Kings

”Sharing is caring” brukar man säga, och det stämmer verkligen för oss paintballspelare. Vad är bättre än att lära sig utav varandra och speciellt i en krävande lagsport gäller det att ta del av varandras kunskap och framförallt dela med sig den till sina lagkamrater. I vår serie L2 Play Paintball with HPA Mad Kings delar vi med oss av tips & trick för er att ta med ut på banan!

L2 Play Paintball – Episod 1

Av sekretessskäl behöver YouTube din tillåtelse för att laddas. För mer information, se våra Allmänna villkor.
Jag godkänner

Detta är den första instruktionsfilmen av vår nya serie ”L2 Play Paintball with HP Mad Kings” som kommer att publiceras veckovis! Här ser ni Sveriges förbundskapten i Paintball tillika huvudtränare för HPA Mad Kings Marcus Koverman! L2 Play Paintball seriens mål är att locka fler personer till vår vackra sport och leverera grymma tips & tricks för både den oerfarna och erfarna spelaren! Först ut – Hur du bör hålla din markör

L2 Play Paintball – Episod 2

Av sekretessskäl behöver YouTube din tillåtelse för att laddas. För mer information, se våra Allmänna villkor.
Jag godkänner

Ny vecka, nytt avsnitt av vår instruktionsserie ” L2 Play Paintball with HPA Mad Kings” – I den här veckans avsnitt går vi igenom grunderna i positionering. Missade du första avsnittet där vi talade om hur du skall hålla markören så hittar du alla länkar till avsnitten på vår hemsida! Nästa vecka kommer vi att tala om ”Poppning”! Håll utkik och lycka till!

L2 Play Paintball – Episod 3

Av sekretessskäl behöver YouTube din tillåtelse för att laddas. För mer information, se våra Allmänna villkor.
Jag godkänner

Idag lanserar vi stolt det tredje avsnittet av vår populära serie ” L2 Play Paintball with HPA Mad Kings”. I dagens avsnitt går huvudtränare för HPA Mad Kings och det svenska Paintball landslaget, Marcus Koverman igenom hur du använder dig av den kända ”Pop shooting/Snapshooting” tekniken! Kolla in den & våra andra klipp – glöm inte att sprida den till dina med- & motspelare!

L2 Play Paintball – Episod 4

Av sekretessskäl behöver YouTube din tillåtelse för att laddas. För mer information, se våra Allmänna villkor.
Jag godkänner

Fjärde avsnittet i vår populära serie ”L2 Play Paintball with HPA Mad Kings” är här! I det här avsnittet går vi igenom poppning i sittande position, en tweak av den vanliga hoppningen i stående position.